Recept: Telor bumbu Bali
Ingrediënten:
8 eieren
1 eetl. ketjap manis
150 ml water
plantaardige olie
3 rode Spaanse pepers ( in mooie ringetjes snijden)
1 theel. trassie
2 sjalotjes (zeer fijn snijden)
1 theel. gula djawa of bruine rietsuiker
2 cm laos (of een 1/2 theel. poeder)
1 jeruk perut blaadje
1 theel. asem
zout naar smaak
Bereiding:
Balinese eieren. Lekker
"pedis". De eieren hard koken en daarna goed laten afkoelen.
De hardgekookte eieren daarna pellen. Doe de plantaardige olie in een wadjan en
deze goed verhitten en bak de hardgekookte eieren mooi goudbruin. Wees wel
voorzichtig; de eieren wel steeds in beweging houden en geregeld omdraaien.
Zijn de eieren mooi bruin, haal ze dan voorzichtig uit de wadjan en laat ze
uitlekken op keukenpapier.
Maal de ingrediënten voor de boemboe (bumbu) fijn tot een
mooie gladde pasta. Laat in de wadjan een klein beetje olie achter (overtollige
olie weg doen) en fruit hierin de boemboe. Als de boemboe mooi gebakken is, dan
de eieren, de ketjap, jeruk perut blaadje en het water toevoegen en laat dit
nog ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen. Lekker als bijgerecht en met nasi
putih.