Heerlijk recept: Saté ayam ... maar dan net ietsjes anders


Een heerlijke kipsaté maar dan op een hele eigentijdse wijze gemaakt. Anders dan.... anders maar erg lekker. Ook op Bali wordt de Sate ayam vaker op deze wijze gemaakt.

Ingrediënten:

5 stukken kipfilet
3 eetl. pindakaas met nootjes
1/2 teentje knoflook
2 limoenen
1 eetl. ketjap manis
een stuk van 2cm verse gember (of een flinke theel. djahé poeder)
1/2 bosje verse koriander (of een theel.ketumbar poeder)
1 rode lombok of een theel. sambal oelek
honing
2 limoenen
lange bamboe saté pennen (eerst een kwartiertje in het water leggen)

Bereiding:

Doe de koriander (ketumbar) met steeltjes en al, in de blender/keukenmachine. Voeg een lombokje toe, geschilde gember, een scheut ketjap, de gepelde knoflook en 3 volle eetlepels pindakaas. Rasp er de schil van de twee limoenen bij en pers het sap van één van de twee limoentjes erbij.

Schenk een beetje water erbij en mix tot je een mooie gladde pasta krijgt. Schep de helft ervan in een kom en besprenkel met olie. Zet de rest eventjes opzij.

Leg de kipfilet op een snijplank en snijd er mooie blokjes van. Duw voorzichtig de satéstokjes door de kippenblokjes. Maak kleine inkepingen in de blokjes. Dit zorgt voor een krokanter resultaat.

Doe de kipsates in een ovenschaal en voeg de rest van het satésausmengsel toe en draai ze om met je handen om ze te bedekken. Lekker de kipfilet met de pasta inwrijven.
Besprenkel de kip met nog een beetje olie.

Zet ze boven in de oven, onder de grill, gedurende 8 tot 10 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar is. Draai de sateetjes om, besprenkel ze met honing en zet ze weer onder de grill gedurende 8 tot 10 minuten.

Als saus, gebruiken we de overige marinade (koud), welke je opzij had gezet.  

Smulse....



Populaire posts