Lekker een eenvoudig receptje: Ayam Setan/Sitan. (Duivelse kip)
Dit kruidig gerecht
met kippenvleugeltjes en kleine kippenpootjes valt bijna bij iedereen in de smaak.
Ingrediënten:
½ kg
kippenvleugeltjes en/of kippenpootjes
4 el plantaardige
olie
2 teentjes
knoflook
3 lombokjes/pepertjes
1 tl mosterd
2 tl
paprikapoeder
200 ml water
1 tl rietsuiker
zout naar smaak
limoen
zout naar smaak
limoen
Bereiding:
Verwarm olie
in een pan en bak de kip in ongeveer een kwartiertje op
middelmatig vuur, goudbruin. Pel en snijd
de knoflook fijn. Was en snijd de rode pepers fijn.
Zodra de
kippenvleugeltjes/pootjes gebakken zijn leg je ze in een schaal. Giet de helft van de
olie uit de pan bij de kip. Voeg de knoflook, peper, mosterd, paprikapoeder en
water toe. Roer alles goed door. Meng de kip, suiker en zout met het mengsel in
de pan. Besprenkel de kip met wat druppeltjes lemoen. Laat het geheel een half uurtje op een heel klein vuurtje sudderen. Wel
af en toe roeren zodat het niet aanbakt.