Lekker een eenvoudig receptje: Ayam Setan/Sitan. (Duivelse kip)


Dit kruidig gerecht met kippenvleugeltjes en kleine kippenpootjes valt bijna bij iedereen in de smaak.

Ingrediënten:

½ kg kippenvleugeltjes en/of kippenpootjes
4 el plantaardige olie
2 teentjes knoflook
3  lombokjes/pepertjes
1 tl mosterd
2 tl paprikapoeder
200 ml water
1 tl rietsuiker
zout naar smaak
limoen

Bereiding:

Verwarm olie in een pan en bak de kip in ongeveer een kwartiertje op middelmatig vuur,  goudbruin. Pel en snijd de knoflook fijn. Was en snijd de rode pepers fijn.

Zodra de kippenvleugeltjes/pootjes gebakken zijn leg je ze in een schaal. Giet de helft van de olie uit de pan bij de kip. Voeg de knoflook, peper, mosterd, paprikapoeder en water toe. Roer alles goed door. Meng de kip, suiker en zout met het mengsel in de pan. Besprenkel de kip met wat druppeltjes lemoen. Laat het geheel een half uurtje op een heel klein vuurtje sudderen. Wel af en toe roeren zodat het niet aanbakt.

Populaire posts