Klein maar lekker receptje; Gevulde lombok met garnalen
Een heerlijk
doch redelijk onbekend bijgerecht. Daar het echt niet zo moeilijk is, kan
iedereen
het maken en laten we eerlijk zijn, het is toch weer eens iets anders.
het maken en laten we eerlijk zijn, het is toch weer eens iets anders.
Ingrediënten:
200 gr.
gepelde kleine garnalen
1 gekookte
aardappel
1 ei
olie
paneermeel
sap van een
knoflookteentje
1 eetl. fijn
gesneden bieslook of selderie
peper en
zout naar smaak
8 grote
lomboks (Spaanse pepers)
Bereidingswijze:
Hak de
garnalen zeer fijn. Vermeng ze met de fijngemaakte aardappel, peper, zout,
knoflook en bieslook of selderie. Doe een rauw eitje erdoor en zeer goed
mengen.
Snijd de
lomboks overlangs open en verwijder zaad en zaadstrengen. Spoel ze schoon onder
de kraan en kook de lomboks héél eventjes. Zo worden ze minder scherp (minder
pedis). Vul ze met
het garnalengehakt en bak ze in ruim olie totdat ze gaar zijn. Kan natuurlijk
ook onder de grill. (180 gr)