Klein maar lekker receptje; Gevulde lombok met garnalen


Een heerlijk doch redelijk onbekend bijgerecht. Daar het echt niet zo moeilijk is, kan iedereen
het maken en laten we eerlijk zijn, het is toch weer eens iets anders.

Ingrediënten:

200 gr. gepelde kleine garnalen
1 gekookte aardappel
1 ei
olie
paneermeel
sap van een knoflookteentje
1 eetl. fijn gesneden bieslook of selderie
peper en zout naar smaak
8 grote lomboks (Spaanse pepers)

Bereidingswijze:

Hak de garnalen zeer fijn. Vermeng ze met de fijngemaakte aardappel, peper, zout, knoflook en bieslook of selderie. Doe een rauw eitje erdoor en zeer goed mengen.

Snijd de lomboks overlangs open en verwijder zaad en zaadstrengen. Spoel ze schoon onder de kraan en kook de lomboks héél eventjes. Zo worden ze minder scherp (minder pedis). Vul ze met het garnalengehakt en bak ze in ruim olie totdat ze gaar zijn. Kan natuurlijk ook onder de grill. (180 gr)

Populaire posts