Bamisoep uit Java. Bami Godok


Een heerlijke Javaanse bamisoep met een authentieke smaak uit Indonesië

Ingrediënten:

250 gr eiermie
6 grote in schijfjes gesneden champignons
12 peultjes in dunne reepjes
2 kipfiletjes (trek daarvan 1 1/2 l. bouillon)
1 ons ham in kleine reepjes
3 dun gesneden worteltjes
1 ½ ons bamboespruiten
75 gr taugé
zout, peper naar smaak
1 omelet in dunne reepjes
bawang goreng (gebakken uitjes)

Bereiding:

Kook de bami gaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat het daarna goed afkoelen. Pluis de kippenfilet die voor de bouillon gebruikt is in kleine stukjes. Voeg de kip met de overige ingrediënten aan de bouillon toe en kruid de bouillon verder af naar eigen smaak. (eventueel nog een blokje bouillon erbij doen). Doe vervolgens de mie erbij en dien op.
Garneer de soep met de in dunne reepjes gesneden omelet, gebakken uitjes en een paar blaadjes selderij.

Populaire posts