Recept: Gimbal Udang Sayuran
Ingrediënten:
150 gr
garnalen
50 gr taugé
50 gr wortel
100 gr witte
kool
100 gr bakmeel
50 gr bloem
2 theel zout
½ theel
peper
1/2 theel rietsuiker
125 ml dikke
kokosmelk
1 ei
1 lente-ui
2 eetl water
plantaardige
olie
Bumbu:
3 teentjes
knoflook
1 1/2 theel
ketumbar
1 kemiri
noot, geroosterd
Bereiding:
Hak de
garnalen fijn. Snijd of hak de wortel, de kool en de lente-ui zéér fijn. Wrijf
of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle
ingrediënten goed door elkaar en vorm een gekruid beslag.
Verdeel het daarna in
ca. 12 gelijke porties.
Verhit in
een pan de olie en verwarm eerst een grote opscheplepel (met kunststof of houten
handvat). Schep daarin een portie van het beslag en bak het halfgaar. Haal het halfgare
beslag voorzichtig uit de lepel, verwijder de lepel en bak de gimbal verder
gaar.
Opm.
Wat leuk en
lekker is, is om 1 garnaal heel te laten en deze in zijn geheel in het beslag/portie
te doen en zo mee te laten bakken. Lekker met
chilisaus of een sausje van ketjap met fijngesneden lenteui, sambal en een
beetje limoen