Recept: Gimbal Udang Sayuran


Garnalen beignets met groenten.

Ingrediënten:

150 gr garnalen
50 gr taugé
50 gr wortel
100 gr witte kool
100 gr bakmeel
50 gr bloem
2 theel zout
½ theel peper
1/2 theel rietsuiker
125 ml dikke kokosmelk
1 ei
1 lente-ui
2 eetl water
plantaardige olie

Bumbu:

3 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
1 kemiri noot, geroosterd

Bereiding:

Hak de garnalen fijn. Snijd of hak de wortel, de kool en de lente-ui zéér fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm een gekruid beslag. 
Verdeel het daarna in ca. 12 gelijke porties.

Verhit in een pan de olie en verwarm eerst een grote opscheplepel (met kunststof of houten handvat). Schep daarin een portie van het beslag en bak het halfgaar. Haal het halfgare beslag voorzichtig uit de lepel, verwijder de lepel en bak de gimbal verder gaar.

Opm.
Wat leuk en lekker is, is om 1 garnaal heel te laten en deze in zijn geheel in het beslag/portie te doen en zo mee te laten bakken. Lekker met chilisaus of een sausje van ketjap met fijngesneden lenteui, sambal en een beetje limoen


Populaire posts