Recept: Mihun goreng
Ingrediënten:
500 gr
mihoen
200 gr
kipfilet
200 gr
garnalen
4 teentjes
knoflook
3 sjalotten
1 prei
1/2 witte
kool
peultjes
peper en zout
naar smaak
100 ml olie
1 bos
selderij
2 eetl
ketjap manis
Bereiding:
Kook de
mihoen gaar in ruim kokend water met een snufje zout. Giet vervolgens de mihoen
af en roer er een beetje olie doorheen. Laat dan de mihoen afkoelen. Snijd de
kipfilet in kleine blokjes, de prei en de witte kool in fijne reepjes. Hak dan
de selderij fijn. Vervolgens de knoflook en de sjalotten fijn snipperen en
fruit deze in een wok/wadjan met wat olie.
Voeg de
kipfilet toe en laat dit even doorbakken samen met de fijngesneden prei. Voeg
dan de peultjes toe en daarna de witte kool en de mie. Even doorbakken. Op
smaak brengen met een beetje ketjap, peper en zout.
Voeg als
laatste de garnalen en de gehakte selderij toe.