Recept: Mihun goreng


Ook wel geschreven als mihoen of, in Indonesië kent men het ook als bihun.

Ingrediënten:

500 gr mihoen
200 gr kipfilet
200 gr garnalen
4 teentjes knoflook
3 sjalotten
1 prei
1/2 witte kool
peultjes                                                                                                      
peper en zout naar smaak
100 ml olie
1 bos selderij
2 eetl ketjap manis

Bereiding:

Kook de mihoen gaar in ruim kokend water met een snufje zout. Giet vervolgens de mihoen af en roer er een beetje olie doorheen. Laat dan de mihoen afkoelen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, de prei en de witte kool in fijne reepjes. Hak dan de selderij fijn. Vervolgens de knoflook en de sjalotten fijn snipperen en fruit deze in een wok/wadjan met wat olie.

Voeg de kipfilet toe en laat dit even doorbakken samen met de fijngesneden prei. Voeg dan de peultjes toe en daarna de witte kool en de mie. Even doorbakken. Op smaak brengen met een beetje ketjap, peper en zout.

Voeg als laatste de garnalen en de gehakte selderij toe.



Populaire posts