Een weetje; Oorsprong van Bintang bier


Bir Bintang is een van de populairste bieren in Indonesië. Bintang bier kent zijn oorsprong in
een bierbrouwerij in Surabaya, Oost-Java. De brouwerij die in 1931 haar deuren opende, stond bekend als NV Nederlandsch Indische Bierbrouwerijen. Het eerste merk bier dat er werd gebrouwen was Java Bier.

In 1936 werd Heineken's Bierbrouwerij Maatschappij de belangrijkste aandeelhouder van de bierbrouwerij in Surabaya. NV Nederlandsch Indische Bierbrouwerijen werd omgedoopt tot Heineken's Nederlandsch-Indische Bierbrouwerijen Maatschappij, en daarmee deed Heineken bier voor het eerst zijn intrede in de archipel.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stopte de bierbrouwerij de productie van Heineken bier, om na de soevereiniteitsoverdracht de bierproductie weer te hervatten, met groot succes. Vanaf eind 1957 nam Indonesië honderden Nederlandse bedrijven over. Dit had ook gevolgen voor bierbrouwerij Heineken. Het merk Heineken mocht niet meer gebruikt worden, wat de geboorte betekende van Bir Bintang.

Bintang bier is een van de populairste en meest verkochte bieren in Indonesië en is een pilsener bier met een lichtgele kleur en een alcoholpercentage van 4.7%. De smaak wordt vaak vergeleken met die van Heineken. Ook de rode ster op de fles van Bintang lijkt op die van Heineken. Bintang maakt ook alcoholvrij bier en Radler. Het bier is in handen van PT Multi Bintang.  Heineken heeft een belang van meer dan 81 procent in het Indonesische bedrijf.Reacties

Populaire posts