Nasi bonkie

Een lekker snackje als tussendoortje of voor als partysnack. 

Ingrediënten:

Nasi goreng wat over is van de maaltijd
10 velletjes hartige taartdeeg (van o.a. koopmans)
sambal badjak
2 eieren
paneermeel
olie
beetje bloem en water om te plakken

Bereiding:

Kluts de eieren en maak er een mooie omelet van. Als de omelet is afgekoeld snijdt deze dan in dunne reepjes.

Ontdooi enkele velletjes welke geschikt is voor de hartige taartdeeg. Besmeer de binnenkant dun met de sambal badjak en doe er een flinke eetlepel nasi goreng op. Laat de zijkanten wel een beetje vrij. Strooi een paar reepjes omelet op de nasi goreng.

De zijkanten naar binnen vouwen en probeer er een mooi rolletje van te maken. Plak het rolletje met het bloemmengsel. Rol nu het nasi bonkie door de paneermeel. Klein beetje aanduwen.

Bak deze heerlijke snack in de olie mooi goudbruin. Denk er aan..... tijdens het bakken deze snack wel geregeld draaien.

Smulse...


Populaire posts