Nasi bonkie
Ingrediënten:
Nasi goreng
wat over is van de maaltijd
10 velletjes
hartige taartdeeg (van o.a. koopmans)
sambal
badjak
2 eieren
paneermeel
olie
beetje bloem
en water om te plakken
Bereiding:
Kluts de
eieren en maak er een mooie omelet van. Als de omelet is afgekoeld snijdt deze
dan in dunne reepjes.
Ontdooi
enkele velletjes welke geschikt is voor de hartige taartdeeg. Besmeer de
binnenkant dun met de sambal badjak en doe er een flinke eetlepel nasi goreng
op. Laat de zijkanten wel een beetje vrij. Strooi een paar reepjes omelet op de
nasi goreng.
De zijkanten
naar binnen vouwen en probeer er een mooi rolletje van te maken. Plak het
rolletje met het bloemmengsel. Rol nu het nasi bonkie door de paneermeel. Klein
beetje aanduwen.
Bak deze
heerlijke snack in de olie mooi goudbruin. Denk er aan..... tijdens het bakken
deze snack wel geregeld draaien.
Smulse...