Recept: krokant gebakken gevulde Tahu (tofoe of tofu) pakketjes


Gehu tahu is een gerecht van gevulde tahu/tahoe. In dit vegetarische recept worden o.a taugé, wortel en kool gebruikt,

Ingrediënten:

12 stukken Tahu (punten of blokken)
plantaardige olie

Ingrediënten voor de vulling:

4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 theel zout
2 kleine worteltjes
3 kool bladeren
100 gr tauge
2 lente-ui
100 ml water
1 theel palmsuiker

Beslag voor de velletjes:

150 gr bloem
1 eetl rijstmeel (rijstmeel is een glutenvrij alternatief voor tarwebloem. Rijstmeel is eigenlijk niets meer dan gemalen, ongekookte rijst)
1/2 theel peper
1 theel zout
175 ml water

Bereiding:

Meng alle ingrediënten van het beslag goed door elkaar en vorm een mooi papje. De Tahu blokken of punten licht aanbakken/frituren.

Maal de sjalotjes, de knoflook en de rawitjes fijn tot een niet al te fijne pasta. Snijd de wortelen, de kool en de lente-ui fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de rawits. Voeg dan de wortelen, de kool, de lente-ui en de taugé toe en bak deze op een zacht vuurtje. Dan het water, de palmsuiker en het zout toevoegen en bak totdat het vocht is geabsorbeerd.

Verdeel de vulling in 12 porties en omwikkel elke portie met de tahu kulit. Doop het daarna in het beslag. Verhit in een pan de olie en bak dan de pakketjes daarna goudbruin en gaar. Lekker met een sambalsausje.



Populaire posts