Kuweh Nasi - Rijstkoekjes
Ingrediënten:
- 350 gr. gekookte rijst
- 2 eieren
- 80 gr. rietsuiker
- 1 limoen
- 1/2 theel kaneelpoeder
- mespuntje zout
- 80 gr. rijstemeel
- olie
- kaneelpoeder
- poedersuiker
Kook de rijst bij voorkleur 1 dag van tevoren en daardoor is de rijst ook goed afgekoeld. Rasp de limoen totdat er ca.1 theel geraspte limoenschil is. Splits de eieren en meng de dooiers goed met 1 theel limoensap en 1/2 theel kaneel.
Klop de
eiwitten met het zout stijf. Maak de rijst goed los en meng hierdoor het meel
en de dooiers. Vervolgens het eiwit erdoor heen scheppen.
Verhit in een wok,wadjan of koekenpan de olie en bak de koekjes van het bovenstaand mengsel. Bolletje rijst en en enigszins plat drukken. Neem wel niet te grote hoeveelheden tegelijk want de koekjes moeten aan beide kanten mooi goudbruin worden.
Bestrooi deze
lekkere koekjes voor het serveren met een mengsel van poedersuiker en kaneel
naar smaak.