Arem-arem mie. Miegerecht met gehakt

Maak zelf eens arem-arem mie.  Dit is een lekker miegerecht met gehakt en is binnen 50
min.
klaar.

Ingrediënten:

1 pak mie

300 gr gehakt
1 blik santen
5 rode uien
2 teentjes knoflook
4 kemirinoten
1 eetl. ketoembar

1 lombokje (pepertje)
2 hardgekookte eierdooiers

 

Bereidingswijze:

 

Kook de Mie halfgaar en giet ze af. Maak de uien, knoflook en de kemiri's goed fijn en maak er samen met de ketoembar een bumbu van (kruidenmengsel) van.

Meng de santen, het gehakt en de bumbu (kruidenmengsel) goed door elkaar. Snijd het lombokje in dunne ringetjes en voeg deze er ook bij. Voeg er vervolgens de halfgare mie aan toe en meng het door elkaar tot de santen goed is ingetrokken.

Maak een stomer warm en doe de mie erin en stoom het gerecht nu in ca 20 min. gaar.
Doe het in een schaal en strooi er de van tevoren hardgekookte en fijngemaakte eierdooiers over uit.

 

En natuurlijk niet de bawang goreng (gebakken uitjes) vergeten.

Reacties

Populaire posts