Arem-arem mie. Miegerecht met gehakt
min. klaar.
Ingrediënten:
1 pak mie
300 gr gehakt
1 blik santen
5 rode uien
2 teentjes knoflook
4 kemirinoten
1 eetl. ketoembar
1 lombokje (pepertje)
2 hardgekookte eierdooiers
Bereidingswijze:
Kook
de Mie halfgaar en giet ze af. Maak de uien, knoflook en de kemiri's goed fijn
en maak er samen met de ketoembar een bumbu van (kruidenmengsel) van.
Meng de santen, het gehakt en de
bumbu (kruidenmengsel) goed door elkaar. Snijd het lombokje in dunne ringetjes en voeg deze er ook bij. Voeg er vervolgens de halfgare mie aan toe en meng het door elkaar tot de
santen goed is ingetrokken.
Maak een stomer warm en doe de mie
erin en stoom het gerecht nu in ca 20 min. gaar.
Doe het in een schaal en strooi er de van tevoren hardgekookte en fijngemaakte
eierdooiers over uit. En natuurlijk niet de bawang goreng (gebakken uitjes) vergeten.