Ayam Taliwang – Stukjes geroosterde kip in een pittig sausje

 

Ingrediënten:

1 hele kip of losse kipstukken zoals poten, vleugeltjes, dijen etc

2 eetl limoensap

1/2 theel zout

200 ml water

1 eetl plantaardige olie

 

Boemboe:

 7 sjalotten of 2 rode uien

5 teentjes knoflook

5 rode loboks

2 cm kencur/kentjoer of een stukje gember

1 theel trassi

2 grote tomaten

1 theel zout

 

Bereiding:

Snijd de hele kip in stukken en/of wrijf de lossen stukken kip (pootjes, vleugels etc.)  in met limoensap en het zout en laat dit een half uurtje intrekken. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta.

Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe en voeg dan de kipstukken en het water toe. Stoof de kip een half uurtje op een heel laag vuurtje. Is de kip mooi gaar, dan de stukken kip onder een grill mooi goudbruin roosteren. Ook lekker voor op de BBQ! Serveer de kip met de pittige, rode saus erover.

 Lekker met nasi putih (witte rijst)

Reacties

Populaire posts