Recept: Ayam Bakar Bumbu Bawang
Gebakken kip met ui
Ingrediënten:
- 1/2 kip
- 2 cm djahé of een theel gemberpoeder
- 2 cm laos of een theel laospoeder
- 2 stengels sereh/citroengras
- 3 salam blaadjes
- 1/2 theel zout
- 1/4 theel peper
- 1/2 theel palmsuiker
- 250 ml water
- 2 eetl olie
Bumbu:
- 7 sjalotjes of twee grote witte uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 grote rode lomboks
- 1 theel ketumbar
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en rasp de laos en de djahé. Maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een mooie gladde pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de djahé, de laos, de sereh en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze totdat de kip van kleur verandert. Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en goed alles door elkaar roeren.
Vervolgens het water toevoegen en de kip zachtjes gaar koken totdat de saus ingedikt is.