Recept: Perkedel Bakar - Indisch gehaktbrood

Ingrediënten: 

½ kg. gemengd gehakt
zout naar smaak
1/2 theel grove peper
2 eieren,
1/2 theel. Nootmuskaat
½ theel sambal oelek
2 bosuitjes
4 sjalotten
paneermeel
3 teentjes knoflook 
boter.

300 gr. aardappelen
puntje boter 

Bereiding:

Kook de aardappelen gaar en prak deze daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes. Meng de aardappelen, het gehakt, de eieren, het zout, de peper, de nootmuskaat, de sjalotten, de knoflook, de nootmuskaat en de bosuitjes goed door elkaar. 

Vet een schaal in met boter en leg het mengsel in de schaal en bestrooi deze met een dun laagje paneermeel. Vervolgens een paar klontjes boter er op. Bak het gehaktbrood in 45 minuten gaar in een oven op  ca. 175 graden

Optie: licht bestrooien met een beetje kaas.

Reacties

Populaire posts