Recept: Perkedel Bakar - Indisch gehaktbrood
Ingrediënten:
½ kg.
gemengd gehakt
zout naar
smaak
1/2 theel grove
peper
2 eieren,
1/2 theel. Nootmuskaat
1 theel sambal
oelek
2 bosuitjes
4 sjalotten
paneermeel
3 teentjes knoflook
boter.
300 gr. aardappelen
puntje boter
boter.
300 gr. aardappelen
puntje boter
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en prak deze daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes. Meng de aardappelen, het gehakt, de eieren, het zout, de peper, de nootmuskaat, de sjalotten, de knoflook, de nootmuskaat en de bosuitjes goed door elkaar.
Vet een
schaal in met boter en leg het mengsel in de schaal en bestrooi deze met een
dun laagje paneermeel. Vervolgens een paar klontjes boter er op. Bak het
gehaktbrood in 45 minuten gaar in een oven op ca. 175 graden
Optie: licht bestrooien met een beetje kaas.