Ikan bandeng bumbu Bali

Stukjes gebakken vis in een pittige rode saus.

Ingrediënten:
 
500 gr. kabeljauw of 1 flinke makreel
1/2 theel grof zeezout
2 theel limoensap
1 theel ketjap manis
300 ml water
3 eetl olie
 
Boemboe:
 
4 rode lomboks
1 rode paprika
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel grof zeezout
1/2 theel gula djawa
 
Bereiding:

Marineer de vis met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 20 minuten intrekken.
Verhit in een pan olie en bak de vis goudbruin. Ontpit de lomboks en de paprika. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Voeg dan het water en de ketjap toe en breng alles aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook het geheel gaar. Let op….de vis moet wel nog een “bite” hebben. Dus niet te zacht laten worden.

 


Populaire posts