Recept: Tumis Udang Goreng


Gesauteerde gebakken garnalen

Info:
Sauteren is een kooktechniek waarbij de ingrediënten, zoals rood vlees,garnalen en groenten, onder hoge temperatuur in weinig olie in een pan en in een kort tijdsbestek worden verhit. De ingrediënten dienen veelvuldig met keukengerei gekeerd te worden, of opgegooid te worden om aanbranden te voorkomen. Wikipedia
 
Ingrediënten:
 
250 gr grote garnalen
3 teentjes knoflook
1/2 theel limoensap
1/2 theel zout
100 ml water
1 lente-ui
1 sereh/citroengras
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel witte peper
plantaardige olie
 
Boemboe (Bumbu):
 
3 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm djahe
1 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
 
Bereiding:
 
Maak de garnalen schoon. Pureer de knoflook. Meng de knoflook met het limoensap, het zout en het water en marineer hiermee de garnalen.  Laat ongeveer 15 min in deze marinade staan. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen kort en zet apart.
 
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de lente-ui in stukjes. Verhit in een pan nogmaals de olie en fruit de bumbu. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Doe dan de garnalen, de lente-ui en het water erbij en kook het geheel verder gaar.

Tip: Bij het opdienen, beetje besprenkelen met citroensap.

Populaire posts