Recept: Semur babi

Semur van ‘varkensvlees met een lekker vetrandje’. Dat klinkt heerlijk en dat is het ook. Maar, dit is echt geen babi ketjap. Het smaakt ook anders mede door de nootmuskaat en de foelie, alhoewel er ketjap bij het varkensvlees gaat. 

Ingrediënten:

6 dikke speklapjes
½ ltr water
1 flinke theel nootmuskaat
1/2 theel foeliepoeder (Foelie is de gedroogde zaadmantel
van de nootmuskaat)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
2 blaadjes salam (laurierblad)
1 eetl azijn
1/2 limoen (sap)
3 eetl ketjap manis
peper en zout naar smaak

Bereiding:

Snijd het spek in stukjes, de uien en de knoflook fijn snijden en rasp de gember. Meng het vlees met de peper, het zout, de nootmuskaat, de foelie en laat dit 30 minuutjes staan. Maak een wok of wajan goed heet en voeg alle ingrediënten toe en stoof het geheel zachtjes gaar en totdat het vocht vrijwel is verdampt. (ongeveer 45 min.)

Lekker met nasi putih (gewoon witte rijst) en ketimun/schijfjes komkommer.

Populaire posts