Recept: Gimbal Udang - gefrituurde garnalen koekjes
7eetl. bloem
2 eieren
ca.2,5 dl. santen
grof zout uit een molentje en dit naar smaak
1/2 theel. ketumbar
1/4 theel djinten
1 teentje knoflook
2 lente uitjes
handje vol selderij en prei
plantaardige olie
Bereiding:
Snijd de stukje prei, de selderij, lente-uitjes en de knoflook zo fijn mogelijk. Pel de garnalen, als ze nog gepeld moeten worden en snijd ze dan fijn. Als de garnalen al klein zijn (oa Noordzee garnaaltjes) dan hoeft je ze uiteraard niet zo klein te snijden.
Maak een beslag van de bloem, de kokosmelk, het opgeklopte ei en meng dit met de ketumbar, de djinten, de knoflook en het zout. Doe de prei, de selderij en de fijngesneden garnaaltjes erbij. Verhit in een wadjan de olie en bak van het deeg kleine platte koekjes.
- Balletje maken en dan zachtjes wat
platter duwen.
- Wat leuk
is, is om 1 gepelde garnaal heel te laten incl. staartje en deze in zijn geheel
in het beslag te doen en zo heerlijk mee te laten bakken