Recept: Foe yong hai
Eierkoekjes
compleet met een zoetzure gember saus. Eigenlijk van origine een chinees gerecht doch in Indonesië wordt deze lekkernij best veel gegeten.
Ingrediënten: (4/6 personen)
8 eieren
2 eetl. koffiemelk
1 grote prei of 2 kleine preitjes in kleine ringen snijden
3 teentjes knoflook, uitgeperst
zout en peper
olie/boter
350 gram krabsticks deze helemaal uit elkaar halen
1 blik uitgelekte doperwten
1 klein blikje champignons (of 1 bakje verse)
1 klein bosje selderij
200 gr. witte kool (zeer kleine sliertjes gesneden)
2 kipfilet zéér klein snijden nadat deze kip eerst eventjes is gekookt.
1 handje vol hamblokjes. Deze ook zéér klein maken.
Bereiding:
2 eetl. koffiemelk
1 grote prei of 2 kleine preitjes in kleine ringen snijden
3 teentjes knoflook, uitgeperst
zout en peper
olie/boter
350 gram krabsticks deze helemaal uit elkaar halen
1 blik uitgelekte doperwten
1 klein blikje champignons (of 1 bakje verse)
1 klein bosje selderij
200 gr. witte kool (zeer kleine sliertjes gesneden)
2 kipfilet zéér klein snijden nadat deze kip eerst eventjes is gekookt.
1 handje vol hamblokjes. Deze ook zéér klein maken.
Bereiding:
Bak deze mix in olie/boter op een klein vuurtje.
Keer de omeletjes pas als de bovenkant praktisch gaar is. Gebruik een deksel.
¼ ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
2 grote eetl. tomatenketchup/puree
1 eetl. ketjap
1 eetl. gember, fijngesneden
rietsuiker of een stukje gula djawa en eventueel stukjes ananas op siroop
azijn
stukje rode peper
Bak de ui en knoflook in wat olie. Voeg tomatenketchup/puree, ketjap en de gember toe.
Op smaak maken met suiker, zout, azijn en peper. Eventueel iets verdunnen met water. In plaats van verse gember kun je ook gember op siroop gebruiken.
Wat heerlijk is; kleine stukje ananas in de saus doen en zoet maken met de ananassiroop.
Wordt oa. ook gebruikt bij de pangsit goring of gewoon met een stukje gebakken vlees.