Sambal Tomat
Een lekkere en frisse sambal op basis van tomaten en mooie grote Spaanse pepers (lomboks).
Ingrediënten:
ca.
13
grote rode pepers
1 grote witte ui
4 teentjes knoflook
2 theel trassie
1 theel. nootmuskaat
2 theel limoensap of een eetl, azijn
stukje gula djawa of een eetlepel rietsuiker
grof zeezout naar smaak
2 eetlepels olie
Bereiding
Maak
de ui
en de knoflook schoon en snijd deze heel
fijn
evenals
de pepers. Wil
je de sambal toch wel wat pittig, laat dan de pitjes in de pepers
zitten. Snijd
vervolgens de tomaten grof.
Verhit
nu
de
olie in de wok/wadjan en fruit de fijngesneden ui
en de knoflook op een laag vuurtje.
Doe
dan de pepers en
de fijngemaakte trassie erbij
en bak deze nog voor 5 minuten mee. Dan de tomaten toevoegen, de
suiker en de nootmuskaat
en laat alles nog ongeveer
10
minuten zachtjes en
op een klein vuurtje
sudderen.
Als laatste de limoensap en een beetje zout erbij doen. Laten afkoelen.
Tip: Gebruik een keukenmachientje en maak daar de pepers, knoflook etc ermee fijn. Gebruik wel bovenstaande volgorde ,om deze heerlijke en frisse sambal te maken.
Succes...