Sambal Tomat

Een lekkere en frisse sambal op basis van tomaten en mooie grote Spaanse pepers (lomboks). 

Ingrediënten:

ca. 13 grote rode pepers

3 grote tomaten
1 grote witte ui
4 teentjes knoflook
2 theel trassie
1 theel. nootmuskaat
2 theel limoensap of een eetl, azijn
stukje gula djawa of een eetlepel rietsuiker
grof zeezout naar smaak
2 eetlepels olie

Bereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd deze heel fijn evenals de pepers. Wil je de sambal toch  wel wat pittig, laat dan de pitjes in de pepers zitten. Snijd vervolgens de tomaten grof.
Verhit nu de olie in de wok/wadjan en fruit de fijngesneden ui en de knoflook op een laag vuurtje. Doe dan de pepers en de fijngemaakte trassie erbij
 en bak deze nog voor 5 minuten mee. Dan de tomaten toevoegen,
de suiker en de nootmuskaat en laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes en op een klein vuurtje sudderen.

Als laatste de limoensap en een beetje zout erbij doen. Laten afkoelen.

Tip: Gebruik een keukenmachientje en maak daar de pepers, knoflook etc ermee fijn. Gebruik wel bovenstaande volgorde ,om deze heerlijke en frisse sambal te maken.

Succes...



Populaire posts