Babi rica rica

Dit is een heerlijk varkensvleesgerecht. Doorregen speklappen zijn het lekkerst voor de bereiding van babi rica rica en in Indonesië wordt dit gerecht nog altijd met dit vette varkensvlees gemaakt. Omdat we tegenwoordig op de calorieën letten, kunnen de speklappen worden vervangen door bijv. hamlappen. Ik stel wel nadrukkelijk dat het gebruik van deze magerder soorten varkensvlees afbreuk doet aan de originele smaak van dit super lekker gerecht. Het heeft een heel eigen en frisse smaak. Zeker het proberen waard!

Ingrediënten:

½ kg speklappen
of 1kg. magere hamlappen
7 sjalotjes
2-3 eetl. sambal oelek of 3 grote lomboks (zaadjes er in laten)
2 cm. gember
2 stuks sereh
5 blaadjes daun jeruk perut (citroen blaadjes)
1 citroen
1 theel. suiker (gula djawa of rietsuiker)
2 flinke tomaten

Bereiding:

Snij de speklappen of de hamlappen in reepjes. Verhit de olie en fruit sjalotjes lichtbruin en voeg de gember, sambal, sereh duan jeruk toe. Laat het vlees hierin garen en breng op smaak met de citroen en peper en zout. Af en toe een klein beetje water toevoegen. Als het gerecht bijna klaar is, dan nog eventjes de blokje/schijfjes tomaat mee laten pruttelen. 

Selamat makan..


Populaire posts