Gefrituurde uienringen op oosterse wijze

Ooit was ik weer eens wat gaan experimenteren met het maken van hapjes. Ik had gewoon zin in wat lekkers bij de tv. Het werden gefrituurde uienringen. Niet zo moeilijk te maken hoor maar wel super lekker. Ik heb er wel een oosters tintje aan gegeven.
Ingrediënten:

3 grote uien
bloem
bier (het liefste trappistenbier)
2 theel. sambal oelek
1 theel. djahé (gemberpoeder)
1 1/2 eetl. geraspte kokos
grof zeezout uit een molentje
plantaardige olie

Bereiding.

Maak een mooi beslag van de bloem en het bier. Moet je gewoon zelf aan voelen maar het moet een mooi papje worden. Niet te dun! Nadat het een papje is geworden, voeg je de overige ingrediënten erbij… sambal, djahé etc. Enne.... heb je bier over, niet weggooien hoor maar neem gewoon een lekkere slok. Dan gaat het bereiden van het gerechtje ook een stuk beter. Hahahaha....

Schil nu de uien en maak mooie ringen. Probeer steeds 2 a 3 ringen bij elkaar te houden. Een enkele ring is te dun en zal snel breken. Trouwens…. Mooie dikke ringen is ook veel lekkerder.

Verhit de olie in een pannetje of wok op ca. 180c. Voorzichtig de ringen in porties van 3 a 4 ringen in de wok doen en bakken totdat ze een mooi bruin kleurtje hebben gekregen. Als ze klaar zijn, eventjes op wat keukenpapier leggen zodat de olie vrijwel uit de uien is getrokken.

Bestooi de ringen met wat zeezout enne….. smulse. Een lekker chilisausje om het helemaal af te maken.


Populaire posts