Saté kerang (saté van mosselen)

Een heerlijke saté van mosselen welke hier in Nederland, redelijk onbekend is.
Toch zou ik het eens proberen want het is echt lekker en zeker een fijn gerecht voor de visliefhebber.

Ingrediënten:

1 kg mosselen -schoongemaakt
2 dl water
olie
stukje asem (ter grote van 2 walnoten) of een flinke eetlepel asemsiroop
3 teentjes knoflook
1 ui
1 theel. rietsuiker
4 salemblaadjes

Bereiding:

Snijd de knoflook en ui in grove stukjes, zet ze op met het water, de asem, suiker en de salemblaadjes. Kook hierin de mosselen ongeveer in 6/8 minuten. Vergeet niet af en toe te schudden.
De schalen openen zich vanzelf; de mosselen waarvan de schalen zich niet openen, direct weggooien. Haal de mosselen uit de schaal, steek ze met 6 of 8 stuks tegelijk aan een satépen, smeer ze in met wat olie en bestrooi ze met wat peper.

Rooster ze in de oven/grill of...... op een houtskoolvuurtje in enkele minuten goudgeel. Eet deze heerlijke saté met citroensap of met een ketjapsausje.

Ketjapsaus

Ingrediënten
:

2 gesnipperde teentjes knoflook
1 theelepeltje sambal oelek
2 eetl. ketjap manis
1/2 eet. azijn of citroensap

Wrijf de knoflook samen met de sambal fijn, giet er de ketjap bij en de azijn of het citroensap. Goed roeren en deze heerlijke ketjapsaus is klaar.


Populaire posts