Kolak Pisang

 Gestoofde bananen met Javaanse suiker en santen.

Ingrediënten:

6 bananen
2 zakjes vanillesuiker
150 gr gula djawa
1 theel. zout
pandan
half blokje santen
1 kaneelstokje

Bereiding:

Snijd de bananen in stukken, overdwars in schuine plakjes, niet te dik, maar ook niet te dun.

Zet de gula djawa op met 2 dl water en laat ze oplossen onder voortdurend roeren. Stoof het gula djawa sausje met de banaan, het zout,de pandan en de rest van de ingrediënten op een lage warmtebron. De bananen moeten ca 1 vingerkootje onder de saus liggen. Smelt, zodra het kookt, de santen erin onder voortdurend roeren.

Laat alles nog ongeveer 3-4 minuten doorkoken met het deksel schuin op de pan.
Lepel de warme kolak in kommetjes en direct serveren.

Tip:
 Serveer de kolak met flensjes of met vanille-ijs.


Populaire posts