Recept: Ayam semur Jawa


Stukken kip in een kruidige en zoete saus

Ingrediënten:

1 kip of een paar kippendijen, pootjes en/of vleugeltjes
4 grote witte uien
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 eetl ketjap manis
1 limoentje (sap)
3 kruidnagels
1 kopje kippenbouillon
zout naar smaak
3 eetl plantaardige olie

Bereiding:

Snijd de “hele” kip in stukken. Snijd de uien, de knoflook fijn en snijd de lomboks in kleine en dunne ringetjes. Wrijf de kip met het limoensap en de ketjap in. Verhit in een wadjan de olie en bak de kip goudbruin. Bak ook eventjes de uien, knoflook en de lombokjes mee. Voeg dan de kippenbouillon en nog een beetje ketjap toe. Doe ook de overige ingrediënten in de pan en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen met een deksel op de pan. Af en toe roeren zodat het geheel niet aanbrand.


Populaire posts