Recept: Ayam semur Jawa
Ingrediënten:
1 kip of een
paar kippendijen, pootjes en/of vleugeltjes
4 grote
witte uien
3 teentjes
knoflook
3 rode
lomboks
2 eetl ketjap
manis
1 limoentje
(sap)
3 kruidnagels
1 kopje
kippenbouillon
zout naar
smaak
3 eetl plantaardige
olie
Bereiding:
Snijd de “hele”
kip in stukken. Snijd de uien, de knoflook fijn en snijd de lomboks in kleine
en dunne ringetjes. Wrijf de kip met het limoensap en de ketjap in. Verhit in
een wadjan de olie en bak de kip goudbruin. Bak ook eventjes de uien, knoflook en de lombokjes mee. Voeg dan de kippenbouillon en nog een beetje ketjap toe. Doe ook de overige ingrediënten
in de pan en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen met een deksel op
de pan. Af en toe roeren zodat het geheel niet aanbrand.