Recept: Indisch balletje gehakt
1/2 kg half om half gehakt.
50 g ongezouten
pinda's (of een flinke hand vol)
1 eetl.
paneermeel
1 el ketjap
manis
1 ei
2 tl sambal
oelek
1 teentje
knoflook
1 ui
2 theel. djahé
zout en peper
naar smaak
1 theel. ketoembar
1 theel. citroen/limoen
-sap
2 theel. rietsuiker.
bloem
plantaardige
olie of bakboter
Bereiding:
Hak of maal de pinda's grof. Doe het gehakt met het ei in een kom. Voeg de paneermeel en de ketjap toe en vervolgens de sambal, pinda’s en overige ingrediënten. Pers de knoflook erboven fijn. Vergeet niet de zout en peper erbij te doen.
Kneed
het gehakt en meng alles goed door elkaar. Vorm met vochtige handen een bal en
maak deze bal ietsjes plat. Doe bloem in een diep bord en rol de ballen er een
voor een door.
Verhit de boter of olie in een braadpan en braad de ballen, lichtjes, aan. Bak op een laag vuurtje de ballen in 25 min. gaar. Wel regelmatig omdraaien en eventueel een beetje water erbij doen. Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.
Lekker met pindasaus.