Recept: Lekker stukje Indisch spek
Wat is nu
lekkerder als je eigen vlees bereiden voor op de boterham? Als ik jullie was,
zou ik dit recept zeker eens proberen want moeilijk is het niet maar ooooo....
zo lekker.
Ingrediënten:
1/2 kg buikspek
aan een stuk. (zonder zwoerd) Je kan ook zuurkoolspek gebruiken doch dat is wel
al behoorlijk zoutig van smaak.
2 sjalootjes
2 teentjes knoflook
3 eetl. ketjap manis
1 theel. djahe poeder (gember)
1/2 theel. ketoembar
3 theel. sambal oelek
2 theel. citroen/limoen sap
2 theel. asemsiroop
2 theel. bruine rietsuiker
2 thee. plantaardige olie
zout en peper naar smaak (geen zout gebruiken als je zuurkoolspek gebruikt )
Bereiding:
2 sjalootjes
2 teentjes knoflook
3 eetl. ketjap manis
1 theel. djahe poeder (gember)
1/2 theel. ketoembar
3 theel. sambal oelek
2 theel. citroen/limoen sap
2 theel. asemsiroop
2 theel. bruine rietsuiker
2 thee. plantaardige olie
zout en peper naar smaak (geen zout gebruiken als je zuurkoolspek gebruikt )
Bereiding:
Sjalotjes en
knoflook zeer fijn maken. Maak van alle overige ingrediënten een mooie marinade
en voeg de sjalotjes en de knoflook bij deze heerlijke frisse, marinade.
De spek er goed doorheen halen en afgedekt in de ijskast plaatsen. Hoe langer hoe beter maar ik zou het zeker een halve dag in de marinade laten staan.
In de oven grillen bij ca. 200c. Om het kwartier eventjes draaien en insmeren met de marinade.
Na ongeveer drie kwartier zal de spek klaar zijn. Het mag rustig donker van kleur zijn.
De spek uit de oven halen en op een schoteltje plaatsen. Dek de spek in zijn geheel af met aluminiumfolie en laat het nog eventjes een half uurtje nagaren in z'n eigen sap. Zo trekt de smaak goed in het vlees. Snijd hele dunne plakjes........
De spek er goed doorheen halen en afgedekt in de ijskast plaatsen. Hoe langer hoe beter maar ik zou het zeker een halve dag in de marinade laten staan.
In de oven grillen bij ca. 200c. Om het kwartier eventjes draaien en insmeren met de marinade.
Na ongeveer drie kwartier zal de spek klaar zijn. Het mag rustig donker van kleur zijn.
De spek uit de oven halen en op een schoteltje plaatsen. Dek de spek in zijn geheel af met aluminiumfolie en laat het nog eventjes een half uurtje nagaren in z'n eigen sap. Zo trekt de smaak goed in het vlees. Snijd hele dunne plakjes........