Bamisoep uit Java. Bami Godok
Ingrediënten:
250 gr
eiermie
6 grote in
schijfjes gesneden champignons
12 peultjes
in dunne reepjes
2
kipfiletjes (trek daarvan 1 1/2 l. bouillon)
1 ons ham in
kleine reepjes
3 dun
gesneden worteltjes
1 ½ ons
bamboespruiten
75 gr taugé
zout, peper
naar smaak
1 omelet in
dunne reepjes
bawang
goreng (gebakken uitjes)
Bereiding:
Kook de bami
gaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat het daarna goed afkoelen. Pluis de
kippenfilet die voor de bouillon gebruikt is in kleine stukjes. Voeg de kip met
de overige ingrediënten aan de bouillon toe en kruid de bouillon verder af naar
eigen smaak. (eventueel nog een blokje bouillon erbij doen). Doe vervolgens de
mie erbij en dien op.
Garneer de
soep met de in dunne reepjes gesneden omelet, gebakken uitjes en een paar
blaadjes selderij.