Een lekker ei recept: Telor Dadar Warteg
Flink gekruide en een pittige omelet
Ingrediënten:
4 eieren
6 sjalotten
2 lente/bos uitjes
3 rawitjes
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 kemirienootjes of ½ theel. poeder
½ theel trassi
5 eetl water
1,5 eetl bloem
zout en peper naar smaak
Bereiding:
De eieren los kloppen. Meng de bloem met water en snijd
de lente-uitjes fijn (beetje grof). Snijd de sjalotjes, rawits, lomboks en
knoflook fijn en maal alles tot een pasta. De boemboe (bumbu) door de eieren
mengen en doe dit samen met het bloempapje en de lente-uitjes.
Bak hiervan, op een niet al te groot vuurtje, een mooie en lekkere omelet.
6 sjalotten
2 lente/bos uitjes
3 rawitjes
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 kemirienootjes of ½ theel. poeder
½ theel trassi
5 eetl water
1,5 eetl bloem
zout en peper naar smaak
Bak hiervan, op een niet al te groot vuurtje, een mooie en lekkere omelet.
Serveer op een boterhammetje of samen met nasi putih als
bijgerecht.