Ikan bandeng bumbu Bali
Ingrediënten:
500 gr. kabeljauw
of 1 flinke makreel
1/2 theel grof zeezout
2 theel limoensap
1 theel ketjap manis
300 ml water
3 eetl olie
Boemboe:
4 rode
lomboks
1 rode paprika
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel grof zeezout
1/2 theel gula djawa
1/2 theel grof zeezout
2 theel limoensap
1 theel ketjap manis
300 ml water
3 eetl olie
Boemboe:
1 rode paprika
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel grof zeezout
1/2 theel gula djawa
Bereiding:
Marineer de
vis met het zout en het limoensap en laat dit tenminste 20 minuten intrekken.
Verhit in een pan olie en bak de vis goudbruin. Ontpit de lomboks en de paprika. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Voeg dan het water en de ketjap toe en breng alles aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook het geheel gaar. Let op….de vis moet wel nog een “bite” hebben. Dus niet te zacht laten worden.
Verhit in een pan olie en bak de vis goudbruin. Ontpit de lomboks en de paprika. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Voeg dan het water en de ketjap toe en breng alles aan de kook. Voeg dan de vis toe en kook het geheel gaar. Let op….de vis moet wel nog een “bite” hebben. Dus niet te zacht laten worden.