Recept: Tumis Udang Goreng
Sauteren is een kooktechniek waarbij de
ingrediënten, zoals rood vlees,garnalen en groenten, onder hoge temperatuur in
weinig olie in een pan en in een kort tijdsbestek worden verhit. De
ingrediënten dienen veelvuldig met keukengerei gekeerd te worden, of opgegooid
te worden om aanbranden te voorkomen. Wikipedia
Ingrediënten:
250 gr grote
garnalen
3 teentjes knoflook
1/2 theel limoensap
1/2 theel zout
100 ml water
1 lente-ui
1 sereh/citroengras
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel witte peper
plantaardige olie
Boemboe (Bumbu):
3 rode
lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm djahe
1 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
Bereiding:
Maak de
garnalen schoon. Pureer de knoflook. Meng de knoflook met het limoensap, het
zout en het water en marineer hiermee de garnalen. Laat ongeveer 15 min in deze marinade staan. Verhit
in een pan de olie en bak de garnalen kort en zet apart.
Wrijf of
maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta. Snijd de lente-ui
in stukjes. Verhit in een pan nogmaals de olie en fruit de bumbu. Voeg dan het
zout, de palmsuiker en de peper toe en meng goed. Doe dan de garnalen, de
lente-ui en het water erbij en kook het geheel verder gaar.
3 teentjes knoflook
1/2 theel limoensap
1/2 theel zout
100 ml water
1 lente-ui
1 sereh/citroengras
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel witte peper
plantaardige olie
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm djahe
1 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
Tip: Bij het opdienen, beetje besprenkelen met citroensap.