Recept: Babi Masak Tomat - varkensvlees met tomaten
Ingrediënten:
½
kg schouderkarbonade
½
kg mager spek
4 grote tomaten
5 stengels bosuitjes
1 serehstengel, gekneusd (of 1/2 theelepel poeder)
paar druppeltjes limoensap
2 kopjes water
4 grote tomaten
5 stengels bosuitjes
1 serehstengel, gekneusd (of 1/2 theelepel poeder)
paar druppeltjes limoensap
2 kopjes water
Boemboe:
3 cm djahe (1 theelepel poeder)
2 grote rode pepers
4 sjalotjes
Bereiding:
Snijd het vlees is stukjes en maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta. Snijd de tomaten in partjes en de bosuitjes in grove stukjes.
Braad het vlees aan alle kanten enigszins bruin en doe het vlees daarna eventjes in een schaal. Verhit nu in een wok 2 kopjes water en zodra het water kookt, alle ingrediënten toevoegen incl. de stukjes gebraden vlees en het limoensap.
Laat
het geheel zo’n
5 minuutjes,
op een klein vuurtje pruttelen. Na 5 minuten doe je de partjes tomaat erbij en laat het nog eventjes 5 minuten sudderen totdat
de ontstane
saus
lekker
is
ingedikt.