Kolak Pisang
Gestoofde
bananen met Javaanse suiker en santen.
Ingrediënten:
6
bananen
2 zakjes vanillesuiker
150 gr gula djawa
1 theel. zout
pandan
half blokje santen
2 zakjes vanillesuiker
150 gr gula djawa
1 theel. zout
pandan
half blokje santen
1 kaneelstokje
Bereiding:
Snijd
de bananen in stukken, overdwars in schuine plakjes, niet te dik,
maar ook niet te dun.
Zet de gula djawa op met 2 dl water en
laat ze oplossen onder voortdurend roeren. Stoof het gula djawa
sausje met de banaan, het zout,de pandan en de rest van de
ingrediënten op een lage warmtebron. De bananen moeten ca 1
vingerkootje onder de saus liggen. Smelt, zodra het kookt, de
santen erin onder voortdurend roeren.
Laat alles nog ongeveer 3-4
minuten doorkoken met het deksel schuin op de pan.
Lepel de warme
kolak in kommetjes en direct serveren.
Tip: Serveer
de kolak met flensjes of met vanille-ijs.