Sambal goreng kering tempé kacang
Ingrediënten:
1 blok tempéh (ca. 400gr.)
3 eetl. pindanootjes
1 sjalotje
1 eetl. bruine rietsuiker (of een stukje gula djawa)
zout naar smaak
1 eetl. plantaardige olie
Bereiding:
Tempéh
in kleine en smalle reepjes snijden en eventjes aanbakken in de olie.
Als de tempé een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen, dan uit de
wadjan halen en op een stukje keukenrol laten uitlekken.
Sjalotje fijn wrijven samen met de gula djawa (of rietsuiker) en het zout. Op een laag vuurtje eventjes bakken en daarna de tempé en de pindanootjes toevoegen. Blijven roeren in de wadjan zodat het geheel niet aanbrandt.
Bij het opdienen kan er nog eventueel nog een beetje bawang goreng (gebakken uitjes) over gestrooid worden.
Sjalotje fijn wrijven samen met de gula djawa (of rietsuiker) en het zout. Op een laag vuurtje eventjes bakken en daarna de tempé en de pindanootjes toevoegen. Blijven roeren in de wadjan zodat het geheel niet aanbrandt.
Bij het opdienen kan er nog eventueel nog een beetje bawang goreng (gebakken uitjes) over gestrooid worden.